Shëndeti > Health News

Kafe o shpëtimtarja jonë!Na zgjat jetën dhe na jep pretekst për të ndenjur

Studimet e fundit kanë lajme shumë të mira për ne.

 

Coffee 2 Coffee #coffee #coffeeoftheday #coffeetime #coffeelife #coffeelover #coffeeholic #instacoffe #coffeeaddict #coffeeshop #coffeecup #coffeedate #coffeebreak #cappuccino #morningcoffee #coffeeporn #hotdrink #barista #baristalife #coffeeart #latteart #latte #cafelatte #dessert #croissant #kafe #caffeine #caffe #chocolate #beer #bar

A post shared by C O F F E E M A G A Z I N E (@the.coffeeguy) on

Nëse e kaloni ditën kafe më kafe, kem ica lajme të mira për ju. Jo pak, por dy studime kanë treguar se kafeja mund të sjellë një jetë më të gjatë. Kështu që jepi, pi dhe një tjetër.

Pasi u morën nën studim 520,000 njerëz, u zbulua se “pirja e kafesë rezulton në risk të ulur për vdekje nga shkaqe të ndryshme” Studimi tjetër mori parasysh personat jo-kaukazianë, dhe gjetën po të njëjtat rezultate edhe aty.

Më në fund, kemi diçka që na pëlqen dhe na bën mirë.

Në total, kërkuesit dolën në përfundimet se sa më shumë kafe të pinë njerëzit, aq më pak shans kanë të vdesin nga sëmundjet e zemrës, kanceri, sëmundjet e mushkërive, ishemive, diabetit dhe sëmundjeve të veshkave. Gjithashtu kishte një lidhje midis sasisë së kafesë që konsumonin njerëzit në ditë dhe disa lloje kanceri tek gratë dhe tendencat vetëvrasëse tëk burrat.

E mira e të mirave është të pini tre kafe në ditë. Po sidoqoftë, me një deri në gjashtë kafe në ditë, jeni në rregull.

Artikuj të ngjashëm

.