Metropolitan > Anabel Dossier

Kush do ta drejtojë botën në 2017-ën? Në listë dhe një shqiptar

Ai gjendet midis emrave si Erdogan dhe Soros.

Prestigjiozja 'Politico' ka publikuar një listë me njerëzit që do të ndikojnë, zhvillojnë dhe lëkundin themelet e Europës në 2017-tën. Midis emrave si: George Soros dhe Rexhep Taip Erdogan, gjendet dhe një shqiptar.

Bëhet fjalë për kryebashkiakun e Prishtinës, Shpend Ahmeti. Ai konsiderohet si një njeri që ka treguar aftësitë për të ndryshuar qytetin që drejton dhe si një shembull për gjithë të tjerët.

“Që nga zgjedhja e tij në 2013-tën, 38-vjeçari, ish-student i Harvard-it, ish-ekonomist në Bankën Botërore dhe profesor universiteti, i ka sjellë qytetit shërbimet më bazike. Transportin publik, sistemin për mbledhjen e plehrave, ujë, drita dhe sistem ngrohjeje të përballueshëm nga të gjithë nëpër shkolla. Ai është një shembull për të gjithë. Gjëja e parë që ai bëri sapo nisi të drejtonte qytetin, ishte që të ftonte auditues të jashtëm dhe të pavarur. Gjithashtu, ktheu makinën luksoze që mbante pasardhësi i tij si dhe u vendosi pajisje përgjuese makinave të të gjithë zyrtarëve”, shkruan 'Politico' midis të tjerave.

Artikuj të ngjashëm

.